Kermis Broek in Waterland met eenrichtingsverkeer en desinfectiemiddelen

De Broeker kermis vorig jaar. Hutje mutje bij elkaar staan is er dit jaar niet bij.© Archieffoto Erik Rietman

Johan Moes
Broek in Waterland

De jaarlijkse kermis in Broek in Waterland mag doorgaan. De gemeente Waterland heeft deze week een vergunning verleend voor de kermis, onder voorwaarde dat maatregelen worden genomen om verspreiding van het coronavirus te beperken.

De kermis op het parkeerterrein aan het Nieuwland begint dinsdag 11 augustus en duurt tot en met zaterdag 15 augustus. In verband met corona zijn er looproutes ingesteld. Er geldt eenrichtingsverkeer voor het hele kermisterrein en er zijn op diverse plekken desinfectiemiddelen aanwezig.

Verder doet de gemeente een dringend beroep op alle bezoekers om zich aan de RIVM-maatregelen te houden. Op de naleving daarvan wordt gecontroleerd door gemeentelijke handhavers, beveiligers, horeca- en kermispersoneel en de politie. De attracties zijn dinsdag tot en met vrijdag open van 14 tot 22 uur en op zaterdag van 12 tot 23 uur.

Vanwege de kermis kan er niet geparkeerd worden op het parkeerterrein aan het Nieuwland. De markt wordt verplaatst naar de parkeerplaatsen voor de winkels aan het Nieuwland.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.