Opperdoezer Ronde nu als oer-Hollandse snack

Erwin Hendriks van NH Catering serveert de eerste Heeren van Oranje Nassau Croquette aan bedenker Corné Kelders.© Foto RvdG/Mediahuis

Ronneke van der Genugte
Medemblik

Proeven, wegen en nog een keer proeven en wegen. Het heeft een jaartje geduurd, maar dan heb je ook wat. Tijdens een fijnproeverij in MED Trattoria werd vol trots Heeren van Oranje Nassau’s nieuwe product geserveerd: een culinaire croquette, gevuld met de beroemde Opperdoezer Ronde.

Met de introductie van de Opperdoezer croquette beleeft West-Friesland de primeur van de uitbreiding van het Brabantse merk Heeren van Oranje Nassau. Wijnimporteur Corné Kelders zet hiermee een stap in de wereld van de foodbranche.

,,We hopen het assortiment snel uit te breiden in andere regio’s. Denk aan een Zeeuwse mosselcroquette en voor Brabant een aspergecroquette. Wij willen met deze culinaire delicatesse de horeca een hart onder de riem steken. Zij hebben een zwaar jaar, door iets bijzonders te presenteren trekken ze hopelijk nieuw publiek.”

Naast de croquette hoopt de wijnimporteur onder dezelfde productnaam op termijn regionaal gebonden ijssoorten, soepen, kazen en worsten te kunnen aanbieden. De gevulde croquette met Opperdoezer Ronde is verkrijgbaar in twee varianten. In de vegetarische variant wordt de aardappel gecombineerd met verse tuinkruiden, de tweede wordt gevuld met ambachtelijk gerookte paling. Vooralsnog is het product alleen voor horeca-exploitanten verkrijgbaar.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen