Victorspeld Obdam voor Ineke van Wijk, een van de trouwe vrijwilligers voor de kapeldiensten

Ineke van Wijk krijgt de Obdamse parochiespeld uit handen van voorzitter Win Bijman.
© Aangeleverde foto
Obdam

Ineke van Wijk heeft als trouwe vrijwilliger bij de Victorparochie in Obdam de speciale speld gekregen. Dit als dank voor de 25 jaar dat zij samen met Ans Rood bij de vieringen in de Marcuskapel helpt.

De twee zijn al een kwart eeuw betrokken bij de kerkdienst die traditiegetrouw iedere donderdagmorgen in de H. Marcuskapel wordt gehouden. Volgens Win Bijman, voorzitter van de parochie, zijn de hartverwarmende woorden die de twee vrijwilligers daar aan de kerkgangers voorschotelen, van groot belang. Ans Rood en Ineke van Wijk verzorgden donderdag deze dienst voor de laatste keer.

Al eerder kreeg Ans Rood de Victorspeld als eerbetoon voor het vele vrijwilligerswerk dat zij deed voor de parochie. Dit keer werd Ineke uitgebreid in het zonnetje gezet. Nadat zij lang geleden in Obdam kwam wonen, raakte ze betrokken bij het parochiekoor van de Victorkerk. Ze deed meer en meer kerkelijk vrijwilligerswerk en volgde onder meer de pastorale school in Hoorn. Zo kwam het dat zij ook zo’n grote rol speelde bij de kapelvieringen.

Ze ging tevens voor in avondwakes bij overledenen in de Sint Victorkerk en bij kerkdiensten in verzorgingshuis de Horstenburgh. Daarmee heeft ze de Victorspeld meer dan verdiend, benadrukte Win Bijman. Beide dames ontvingen elk een ikoon en een kaars als dank namens de vaste bezoekers van de vieringen. Pastor Bert Glorie bedankte beide vrouwen voor hun bijdrage aan de parochie.

De kapelvieringen worden voortgezet door andere vrijwilligers. Volgens pastor Glorie bouwen die vrijwilligers verder op het stevige fundament dat Ineke en Ans hebben gelegd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen