GAD activeert hitteprotocol. Scheidingsstations zeker een week lang eerder open en dicht

Het GAD-scheidingsstation Huizen gaat, net als die in Bussum, Hilversum en Weesp, zeker een week lang eerder open en dicht.
© GAD
Hilversum

De GAD heeft met het oog op de extreem hoge temperaturen die voor de komende week zijn aangekondigd haar hitteplan geactiveerd. Daardoor zijn de openingstijden van de scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp tijdelijk aangepast.

Met dat protocol moeten de risico’s die de hitte (vooral ’s middags) met zich meebrengt voor de medewerkers van de GAD zoveel mogelijk worden beperkt, terwijl de dienstverlening naar de inwoners op peil blijft. Vanaf vrijdag 7 augustus zijn de scheidingsstations van Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp al vanaf half acht ’s ochtends open. Om drie uur ’s middags sluiten zij hun poorten. Deze aangepaste openingstijden gelden ten minste tot en met zaterdag 15 augustus.

Andere maatregelen die genomen worden zijn het plaatsen van uv-werende parasols, het verstrekken van drinkwater en zonnebrandcrème, het verstrekken van aangepaste kleding waaronder koelpetten en het inlassen van extra pauzes.

Het huishoudelijk afval wordt volgens planning ingezameld, maar zal het accent komt daarbij meer op de ochtend te liggen. Daarom is het belangrijk dat containers al voor 7.30 uur aan de weg worden gezet.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen