Politie achterhaalt auto doorrijder na ongeval met wielrenner in Schellinkhout

© Archieffoto DNP.NU
Schellinkhout

De politie heeft de auto waarmee de Enkhuizer wielrenner dinsdagavond is aangereden bij Schellinkhout, opgespoord. Het onderzoek richt zich nu op de inzittenden.

De 45-jarige Enkhuizer ondernemer reed dinsdagavond met twee andere vrienden over de Zuiderdijk bij Schellinkhout. Ter hoogte van het recreatiegebied ging het mis: een blauwe personenauto schoot langs de wielrenners. Daarbij werd de Enkhuizer aan gereden.

De bestuurder van de auto koos daarna het hazenpad en liet de onthutste fietsers achter. De Enkhuizer raakte daarbij ernstig gewond met meerdere botbreuken en moest naar het ziekenhuis. De auto verdween over de dijk, richting Wijdenes.

De twee andere fietsers hadden in een flits de auto - een Mini - herkend en konden tegenover de politie een deel van het kenteken melden. Daarop is een zoektocht begonnen naar een auto met schade. Die is nu gevonden, aldus een woordvoerder van de politie. Agenten troffen de auto aan in Hoorn en hebben de personenwagen meegenomen voor verder technisch onderzoek.

Het vervolg is dat de politie zich ook gaat bezig houden met de persoon die de auto dinsdagavond heeft bestuurd, en wie mogelijk tijdens het ongeval nog meer in de auto hebben gezeten.

Lees ook: Verontwaardiging over doorrijder die Enkhuizer wielrenner gewond op Zuiderdijk laat liggen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen