’Ik hoop niet dat het nu net zo druk wordt als in de Kalverstraat’; De mooiste plekjes van de regio (deel 2)

’Het bekende Eemnesser sluisje met naastgelegen haven. Daar word je rustig van.’
© Louis Dirks

Onze lezersoproep om foto’s van de mooiste plekjes van de regio op te sturen, leverde zoveel reacties op, dat we genoodzaakt waren om ze over twee dagen te verspreiden.

Vandaag dus het tweede en laatste deel. Met opnieuw een leuke variatie aan onderwerpen. En foto’s van waar onze regio zo rijk aan is: heide, bos en water.

Kasteel Groeneveld

Peter van der Vlist stuurde twee foto’s van het fraaie park rond Kasteel Groeneveld in Baarn. En plek om je familie uit Canada mee naartoe te nemen, als je die hebt. ,,Een favoriet plekje om te wandelen en (inderdaad) even tot rust te komen ligt hier (bij wijze van spreken) om de hoek”, schrijft de Huizer. ,,Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik er dan nou juist niet in het weekend loop, dan zijn er ook (veel) andere belangstellenden, maar doordeweeks is het vaak een oase van rust en dus genieten. Als je de paden af loopt kom je de mooiste plekjes tegen.”

Kromme Rade

Alex Visser koos voor de Kromme Rade. ,,Alhoewel het Gooi barstensvol zit met mooie plekjes, wil ik deze toch met jullie delen. Een paar weken geleden fietsten we er toevallig langs, een paadje tussen Loosdrecht en Kortenhoef. Maar afgelopen dinsdag hebben wij het pad gelopen. Het ligt tussen de Horndijk en Draaibrug (zo staat het op Google maps). Je mag er alleen lopend op. Het pad is 5 km lang en je loopt door een prachtig stukje natuurgebied.”, aldus Visser. ,,Ik hoop niet dat het door het plaatsen van deze foto nu net zo druk wordt als in de Kalverstraat.”

Corversbos

Hilversummer Erik van Brummelen laat alle thuisblijvers weten dat het ook in het Gooi mooi en rustig is. ,,Ik stuur een foto die gemaakt is tijdens een van mijn vele fietstochten en deze was in het Corversbos in Hilversum. Trouwens heel het Gooi en omgeving is prachtig. Wat ik wel mis is de fietsdriedaagse van het Gooi. Wie niet?”

Kudde schapen

En wat we in de vorige aflevering constateerden, geldt ook nu weer. Het is lastig kiezen als je gevraagd wordt naar het mooiste plek in de wijde omtrek. Daarom stuurden diverse lezers meer foto’s in. Zoals Willemien van Wessel-Van As. Rechtonder staat haar foto van ’t Harde, maar zij mailde ons ook een fraaie van de Tafelbergheide met bloeiende zuring. Van Nicolaas Gouka plaatsen we hier rechts een foto bij het Naardermeer, maar het had voor hetzelfde geld zijn oer-Gooise plaat van de kudde schapen op de Westerheide kunnen zijn.

De Kromme Rade, een paadje tussen Loosdrecht en Kortenhoef, loopt door een prachtig stukje natuurgebied.
© Alex Visser
Deze foto is gemaakt tijdens een van mijn vele fietstochten en deze was in het Corversbos in Hilversum.
© Erik van Brummelen, Hilversum.
Mijn favoriete plekje in Huizen: op de hei, vroeg in de morgen. De mist mengt zicht met het licht van de opkomende zon. De sfeer is sprookjesachtig en mysterieus.
© Marlous Verbeek
Naardermeer bij De Visserij.
© Nicolaas Gouka
Het mooie park rond Kasteel Groeneveld. Als je de paden afloopt kom je de mooiste plekjes tegen.
© Peter van der Vlist, Huizen
Mijn mooiste plekje in het Gooi: Langhuizerweg met grondmist.
© Pieter van Liempt
Deze foto in mijn tuin geeft voor ons het ultieme vakantiegevoel weer. Geen extra kosten, de dankbare vaste fuchsia bloeien als nooit tevoren.
© Regina Bos, Soest
’t Harde Blaricum, aan de rand van het dorp richting Randweg. Het is een zand- of leemafgraving met bloeiende krentenboom, gemaakt in begin van de Coronatijd, een pracht gebiedje niet alleen voor de honden.
© Willemien van Wessel-Van As, Huizen

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen