Premium

Prorail is nu ook klaar met het spoorwegknooppunt in Castricum. De overgang moet weg, anders is spoorboekloos rijden niet mogelijk. Er zijn vier alternatieven, maar welke moet het worden?

De vier varianten om de overgang Beverwijkerstraatweg te vervangen. A is het ’plan-Van Balgooi’ (een weg ten westen van het spoor naar de Zeeweg). B is een tunnel ten westen van het spoor die op de Mient bovengronds komt. C is een tunnel ten oosten van het spoor die bij de Burgemeester Mooijstraat bovengronds komt. D is een tunnel in de buurt van het Bonhoeffercollege die leidt naar een zuidelijke ringweg.
© illustratie mediahuis
Castricum

Vier varianten liggen er. Grofweg vier mogelijkheden om eens en voor altijd af te rekenen met de verkeersopstoppingen bij de spoorwegovergang Beverwijkerstraatweg. Castricum wil van de ellende af en heeft inmiddels een machtige bondgenoot: Prorail.

Prorail heeft het gemeentebestuur laten weten dat de overgang moet verdwijnen om het spoorboekloos rijden mogelijk te maken. Dit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer valt of staat met een goede en veilige doorstroming van het treinverkeer.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen