Andijker hulporganisatie Dorcas in Beiroet getroffen door de zware explosie [video]

© Foto EPA
Andijk

Ook het kantoor van de Andijker christelijke hulporganisatie Dorcas in Beiroet is dinsdag getroffen door de zware explosie in het havengebied. Geen van de medewerkers die ten tijde van de enorme ontploffing in het gebouw aanwezig waren, is gewond geraakt.

Dorcas uit het West-Friese Andijk heeft al jaren een eigen kantoor in de Libanese hoofdstad. Van daaruit worden door lokale medewerkers hulpacties op touw gezet voor met name Syrische en Palestijnse vluchtelingen die de afgelopen jaren een goed heenkomen hebben gezocht uit oorlogsgebieden. Ook wordt bijvoorbeeld psychosociale begeleiding geboden aan mensen met vaak traumatische ervaringen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Het gebouw waarin Dorcas is gevestigd is zwaar beschadigd, een groot deel is voorlopig niet meer te gebruiken”, zegt woordvoerder Siebrand Wierda in Andijk.

Laptops

De communicatie met Beiroet verloopt moeilijk. Laptops zijn zodanig beschadigd dat er niet meer op gewerkte kan worden.

Wierda: ,,Dorcas richt zich nu op hele praktische hulp als vervangende huisvesting en voedsel. Door de plotselinge schaarste aan producten vliegen prijzen omhoog. Soms wel met 400 procent. Wij zijn geen medische hulporganisatie. Dat is een taak van onder meer het Rode Kruis.”

Op de Facebookpagina van Dorcas zijn de gevolgen bij de hulporganisatie zichtbaar.

Meer informatie over Dorcas in Libanon.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen