Dorpsderby ADO’20-Odin’59 gaat alsnog niet door: spelers ADO durven niet tegen buren te oefenen na positief coronageval bij Odin

De traditionele oefenwedstrijd tussen ADO’20 en Odin’59 gaat dit jaar niet door.
© Foto Heleen Vink
Heemskerk

De dorpsderby tussen ADO’20 en Odin’59 gaat komende zaterdag toch niet door. Spelers van ADO willen geen risico nemen na een positief coronageval bij Odin.

Eerder al werd om dezelfde reden het Gerrit van Hooff Memorial Toernooi bij ADO’20 afgelast. Odin kreeg vorige week te maken met een besmette speler, na overleg met de GGD werd besloten om vanaf donderdag weer te gaan trainen, omdat andere voetballers van de Heemskerkse club geen klachten hadden. Ook een oefenwedstrijd spelen was geen probleem volgens de GGD.

De dorpsderby tegen ADO’20 werd daarom toch op de agenda gezet, maar na overleg met Odin is de wedstrijd alsnog afgelast. Enkele spelers van ADO twijfelden of ze wel in actie wilden komen tegen de buurclub. De voetballers wezen daarbij op vergelijkbare situaties bij UNA en Rijnvogels. Die teams hadden ook een besmette speler en mochten daarna een periode van 14 dagen geen wedstrijd spelen.

ADO’20 speelt woensdagavond wel een oefenwedstrijd tegen Purmersteijn, een duel dat onderdeel was van het jaarlijkse Van Hooff-oefentoernooi.

Lees ook: Toernooi afgelast na coronageval: gekke week voor voetballers van amateurclub Odin’59 na positieve test bij speler

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen