Telstar weet ook tegen Jong Ajax niet te scoren en dat vindt trainer Andries Jonker zorgelijk: ’Het verlies van Kharchouch en Tavsan hebben we nog niet opgevangen’

Amsterdam

Ook in de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is Telstar niet tot scoren gekomen. Op een voor het media en publiek afgesloten De Toekomst verloor de equipe van Andries Jonker met 2-0.

Eerder oefenden de Witte Leeuwen tegen de amateurs van ADO ’20 en Go Ahead Eagles. Beide keren bleef het 0-0. Ook tegen Jong Ajax kwam Telstar niet tot scoren.

Jonker was bij vlagen tevreden over het spel en de kansen die zijn team creëerden. Al erkent hij dat het gebrek aan scorend vermogen zorgelijk is. ,,Vorig seizoen waren we voor een groot deel afhankelijk van de goals Reda Kharchouch en Elayis Tavsan, dat zijn niet spelers die je zo even vervangt. Het verlies van hen hebben we duidelijk nog niet voldoende opgevangen.”

Toch was de trainer niet geheel ontevreden over het spel van zijn team tegen Jong Ajax. ,,Vanwege het warme weer werkten we de wedstrijd in vier kwarten af voor de nodige drinkpauzes. In het eerste kwart hadden wij niets in te brengen tegen Ajax. We lieten ons afbluffen en kwamen achter. Daarna zijn we ons eigen spel gaan spelen. We hebben ook wel degelijk kansen gehad. Testspeler Zakaria Atteri was een paar keer dichtbij en in de tweede helft kregen Lesley de Sa (ook hij is op proef, red.) en Richelor Sprangers een paar uitstekende kansen om te scoren. Het doelpunt hing in de lucht. Een gelijkspel was ook terecht geweest, maar door een fout van doelman Abdel el Ouazzane werd het 2-0.”

Na een uur wisselde Jonker het volledige team. ,,Dat veranderde niets aan het spelbeeld. Dat stelt mij tevreden en vind ik een compliment aan de jonge spelers die toen meededen.”

Soto

Testspeler Zakaria Atteri speelde tegen Jong Ajax naast Plet in de aanval. De 19-jarige Belg heeft de technische staf niet kunnen overtuigen, hij vertrekt weer naar huis. Telstar blijft zoeken naar een nieuwe aanvaller. Veel genoemde naam is die van de Amerikaanse jeugdinternational Sebastian Soto. De speler van Norwich City trainde vorige week mee met Telstar op trainingskamp in Zeist en zou mogelijk op huurbasis overgenomen worden. ,,Ik hoor allemaal wilde verhalen, maar we hebben nog geen beslissing genomen over hem. Of er ook interesse is van andere clubs weet ik niet. Daar heb ik ook niets mee te maken. Dat is dan aan hem. We maken later deze week een beslissing.”

De andere testspelers Lesley de Sa en Vincent Regeling blijven deze week nog meetrainen. ,,Zij helpen ons om met genoeg spelers te kunnen trainen en wedstrijden spelen en wij helpen hen met trainingen op een hoog niveau.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen