Welk kunstwerk komt op twee rotonden in Schagen? Dat bepalen de inwoners

Het kunstwerk ’Jonge vrouw’ van Elisabet Stienstra is een van de vier kanshebbers.
© Montagefoto gemeente Schagen
Schagen

Op twee rotonden in gemeente Schagen komt een blijvend kunstwerk. Een in de stad bij bedrijventerrein De Witte Paal en de andere tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn in de Harenkarspelweg. Vier kunstwerken zijn door een voorselectie gekomen en de inwoners beslissen nu mee over welke twee van deze kunstwerken er daadwerkelijk mogen komen.

De kunstwerken moeten de rotonden opfleuren, waardoor het ook herkenningspunten gaan vormen. De eerste rotonde is die op de Zuiderweg bij bioscoop Kinepolis en bedrijventerrein Witte Paal. Hier gaat de keuze tussen werk van Joshua Pennings of Elisabet Stienstra.

De tweede rotonde is die aan de Harenkarspelweg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Hier is de keuze tussen werk van Toscani of van Lolke de Bij.

Stemmen

Via diezelfde website kunnen alle inwoners van Schagen stemmen op het kunstwerk dat zij het liefst terugzien. De twee meest favoriete werken worden uiteindelijk geplaatst.

Tot 6 september 2020 krijgt iedereen de tijd om zijn of haar stem aan te dragen via de website. Eind september maakt de gemeente bekend welke kunstenaar het ontwerp mag uitvoeren.

Impressies van de kunstwerken en motivatie van de kunstenaars staan op www.schagen.nl/kunstverkiezingrotonden

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.