Premium

Dutchie droomt van All Blacks: Fabian Holland (17) krijgt in coronavrij Nieuw-Zeeland de beste opleiding om prof rugbyspeler te worden

Fabian Holland (midden) tijdens de traditionele haka voor de wedstrijd van Christchurch Boys’ High School.
© Foto PR
Christchurch

Fabian Holland wil graag professioneel rugbyspeler worden en waar kan dat beter dan in het centrum van de sport, ook al is dat aan de andere kant van de wereld? De zeventienjarige Castricummer maakt zijn middelbare school af op de Christchurch Boys’ High School, waar hij in eerste onder 18-team speelt. „Ik heb het heel erg naar mij zin in Nieuw-Zeeland. Ik mis alleen mijn vrienden en familie, maar ik zou hier volgend jaar ook graag willen blijven.”

De rugbydroom van de ’Dutchie’(inmiddels 2,04 meter lang) begon op zesjarige leeftijd, toen hij lid werd van Cas RC. „Op het rugbyveld werd ik een andere jongen. Ik was veel blijer”, vertelt hij vanuit Christchurch, waar het tien uur later is dan in Nederland. „Ik werd steeds beter, kreeg uitnodigingen voor Nederland onder 16, 17 en 18, en uiteindelijk kwam het besef dat er een kans was om professional te worden, om mijn droom na te jagen.”

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen