Premium

Slachter Cor Boschma uit Oudeschild: ’Mijn werknemer met coronagerelateerde klachten laat zich testen. Ik wil geen zieke mensen in mijn bedrijf’

© René Pop
Oudeschild

Slachter Cor Boschma van Boschma’s Slachterij Texel werkte tien jaar in een grote slachterij aan de vaste wal. Hij kijkt niet op van de uitgekomen wantoestanden bij slachterij Van Rooi in Helmond deze week.

„Het is écht keihard werken in grote slachterijen. Gas geven, en dan sta je ook nog eens dicht op elkaar. Elke meter is benut. Je moet vooral je mond houden en snijden tot je aan het einde van de dag weer naar huis mag. En dan ben je als arbeidsmigrant ook de taal nog eens niet machtig. Sta je met je rug tegen de muur. Dan snap ik wel dat je je niet ziek durft te melden en doorwerkt met corona. Je bang bent voor ontslag. Belachelijk ook dat je instructies krijgt om te liegen over je gezondheid. Ik hoef dat hier met mijn werknemers écht niet te proberen. Die zijn mondig zat”, vertelt Boschma. Jaarlijks slacht hij zo’n vijfduizend schapen, wat koeien en varkens.

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen