Op de valreep nog 662 nieuwe inzendingen namenwedstrijd nieuwe zeesluis: ’Vooral veel regionale namen’

De bouw van de nieuwe zeesluis.
© Archieffoto
IJmuiden

Op de laatste dag zijn toch nog 662 nieuwe inzendingen binnengekomen voor een naam voor de nieuwe zeesluis bij IJmuiden.

In totaal zijn er 5162 inzendingen binnengekomen, vertelt wethouder Jeroen Verwoort. In de eindsprint kwamen vooral regionale namen aan bod, viel Verwoort op. ,,Je zag dat Irma Sluis steeds minder werd ingediend’’, verwijzend naar de landelijke pr-actie om de gebarentolk naar voren te schuiven. De laatste inzending die vlak voor de deadline binnenkwam van 12 uur dinsdagmiddag was opnieuw Cornelis Vreeswijk, de van oorsprong IJmuidense zanger. Toch is het geen meeste stemmen gelden. ,,Degene die de winnende naam als eerste heeft ingediend, die wint. En een naam die maar een keer is ingediend, kan ook winnen.’’ Verwoort is enthousiast over de inzendingen. ,,Alles wat je kan verzinnen, is ingestuurd.’’

Het college gaat het aantal geschikte namen terugbrengen naar honderd. Vervolgens kiest een bewonerscomité vijf namen waaruit het college van b en w vervolgens een keuze maakt. Dat moet voor het eind van het jaar gebeurd zijn.

De nieuwe zeesluis moet in 2022 operationeel zijn.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen