Premium

Regula Ysewijn is een expert in Britse pudding

© Foto Regula Ysewijn

Regula Ysewijn heeft niet alleen een prachtige naam, wonderschoon haar dat tot haar knieën reikt (echt waar!) en een groot talent voor fotografie, ze wist ook nog eens als Vlaamse volledig geaccepteerd te worden door de Britse culinaire wereld als expert in.... pudding.

Als wij het over pudding hebben, bedoelen we dat zoete dessert dat een beetje wiebelt en vaak van vanille of chocolade is gemaakt. In Groot-Brittannië is het veel meer dan dat. Behalve historisch erfgoed is het ook een traditie die velen nog steeds in ere houden. Voor de haastigen onder ons is het zelfs kant-en-klaar in de supermarkt te koop. En met ’pudding’ bedoelen de Britten ook haggis (het Schotse gerecht van schapendarm, gevuld met ingewanden), koolpudding en suet dumplings (gemaakt met niervet). Zelfs deze gerechten, die voor sommigen misschien ietwat onsmakelijk lijken, weet zij in prachtige foto’s te vatten.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.