Premium

Uitgeester Eric Korver overleeft als patatbakker in Spanje: ’Ik dacht: nu ben ik bijna 57 en loop ik in Lloret de Mar in een koeienpak bij 35 graden’

Eric Korver, in Spanje beter bekend als ’Bert’, achter de frituur van Patathuis de Koe in Lloret de Mar.
© foto’s eric korver

In de Spaanse feestplaats Lloret de Mar, waar je ’s zomers normaal over de hoofden kunt lopen, is het stil. Met dank aan het coronavirus. Uitgeester Eric Korver, nieuwbakken eigenaar van Patathuis De Koe in het uitgaanscentrum van Lloret, maakt een valse start. Maar hij laat zich niet uit het veld slaan.

Vlak voor de coronacrisis uitbrak, nam Korver De Koe en de bijbehorende broodjeszaak Bakker Bert over. „Zeg maar ’Ik vertrek, een beetje’. Vier maanden werken in de snackbar in Spanje en de andere acht maanden thuis in Uitgeest aan de slag als hoofdredacteur van mijn sportbladen”, zegt Eric Korver (57), die in het verleden als sportjournalist voor deze krant werkte.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen