Premium

DecoLegno (decoratief plaatmateriaal) in Wormerveer heeft lef : gestart in de bouwcrisis, uitgebreid in coronatijd; ’Ons product moet je vooral vóelen’

Decolegno Patrick Leering
© Foto DecoLegno
Wormerveer

Wanneer je het lef hebt om tijdens het ’diepste dieptepunt van de bouwcrisis’ een bedrijf in de interieurbranche te beginnen, dan laat je je door de coronacrisis ook niet zo snel meer afschrikken. DecoLegno – Zaanse importeur en groothandel van decoratief plaatmateriaal – kocht onlangs een kavel op Hoogtij voor een nieuw te bouwen bedrijfspand.

Het plan om op het Westzaanse bedrijventerrein een eigen locatie te bouwen dateert al van voor de pandemie, zegt financieel directeur Guido Hofman. „Natuurlijk hebben we ons afgevraagd of het wel zo verstandig was om de nieuwbouw door te zetten. Maar nuchter bezien: we zijn hier al jaren op voorbereid. Financieel was de verhuizing al rond en bouwtechnisch zijn we ook steeds verder gekomen. Het effect van corona op DecoLegno is niet zo ingrijpend dat we onze plannen moeten herzien. Een eigen, grotere locatie is van strategisch belang. We willen elk jaar een omzetgroei van 25 procent en we denken dat dit mogelijk is. Men investeert steeds meer in interieur en maatwerk.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen