Premium

Ralph Blom en Felix Aerts delen eindverantwoordelijkheid bij FC Castricum: Twee kapiteins op een schip, waarom zou het niet kunnen?

Felix Aerts en Ralph Blom: „Je kunt er ook anders tegenaan kijken dan vanuit twijfel of het wel gaat werken.”
© Ron Pichel Fotografie
Castricum

Begin dit jaar verraste FC Castricum met de aanstelling van twee hoofdtrainers als opvolgers van Jeroen Kroes: Ralph Blom en Felix Aerts. „Twee kapiteins op één schip? Ja. Waarom zou dat niet kunnen?”, reageert het duo eendrachtig op de logische vraag die hen sindsdien ook consequent als eerste wordt gesteld.

Nee, moe worden ze er niet van om het nog maar eens uit te leggen. „Je kunt er ook anders tegenaan kijken dan vanuit twijfel of het wel gaat werken”, begint Aerts. „Met z’n tweeën kun je immers meer doen, de aandacht beter verdelen en ook accenten leggen, waar anders geen of onvoldoende tijd is. Juist omdat we gelijkwaardig zijn qua trainersopleiding en ervaring en dezelfde kijk op het spelletje delen, zijn we ervan overtuigd dat deze constructie een meerwaarde is voor het team en de club.” Dat vertrouwen spraken de spelers overigens zelf ook expliciet uit: „We hebben, net als andere kandidaten, het hele sollicitatieproces doorlopen. Inclusief meerdere gesprekken met een afvaardiging vanuit de selectie”, licht Blom toe. „Ook de speler dachten vooral in termen van mogelijkheden, in plaats van in beperkingen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen