Beneleague later van start door beperkingen vanwege corona in België; Joost Ooms (HV Volendam): ’Dit brengt alleen maar onzekerheid’

Spelmoment uit de beneleaguewedstrijd tussen HV Volendam en Neerpelt afgelopen seizoen.
© Archieffoto Wim Egas
Volendam

De Beneleague, de handbalcompetitie met de beste Nederlandse en Belgische clubs, gaat later van start.

De competitie zou begin september beginnen, maar dat is niet mogelijk omdat door de heropleving van het coronavirus in Belgie niet voor 1 oktober gehandbald mag worden.

In de week van 11 augustus wordt er een besluit genomen over hoe en wanneer de competitie van start gaat. HV Kras/Volendam is een van de deelnemers aan de Beneleague.

,,Vervelend. Dit brengt alleen maar onzekerheid’’, laat teammanager Joost Ooms van HV Volendam weten. ,,We hebben alles op orde en nu moeten we weer wachten. Later beginnen betekent later inkomsten en als de competitie later eindigt, krijgen we dan problemen met de spelerscontracten? We moeten er maar mee dealen en hopelijk komt er duidelijkheid in de week van 11 augustus.’’

Sander Visser

Volendam zal het in het nieuwe seizoen in de Beneleague overigens zonder Sander Visser moeten doen. De rechterhoekspeler heeft bekend gemaakt naar het Duitse Nordhorn-Lingen te verkassen.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen