Tachtig meter hoog werkschip Seafox 7 bepaalt ruim een maand de skyline van Den Helder

De Seafox 7 ligt nog vijf weken aan de kade in Den Helder.© Foto George Stoekenbroek

Casper Duin
Den Helder

Nog ruim een maand zal het tachtig meter hoge werkschip Seafox 7 de skyline van Den Helder bepalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het imposante werkeiland van Seafox Operations arriveerde maandagochtend, vergezeld door drie sleepboten, in de haven van Den Helder. Het is voor het eerst dat de Seafox 7 Den Helder aandoet. Het schip wordt veelal gebruikt als accommodatie, onderhoud- en constructievaartuig bij offshore-locaties.

Met de afname van het aantal olie- en gasprojecten wordt de Seafox 7 momenteel veel ingezet bij de totstandkoming van windparken. Zo heeft het net een project afgerond aan het offshore-windpark bij het Zeeuwse Borsele. De volgende klus wacht medio september in de Duitse Bocht. Tot en met 10 september verblijft het daarom in de Helderse haven.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De Seafox 7 in de haven van Den Helder© Foto Port of Den Helder

,,En daar blijft het ’warm stacked’, zoals dat heet’’, vertelt Kees Turnhout, plaatsvervangend directeur van Port of Den Helder ,,De bemanning blijft aan boord en het schip blijft volledig operationeel. Zo zullen de opvarenden de tijd hier benutten voor wat onderhoudswerkzaamheden. Als Port of Den Helder zijn we erg blij met de komst van de Seafox. Dit past naadloos bij de transitie van olie en gas naar windenergie op zee.’’

Na de eerdere komst van de boorplatforms Prospector-1 en de Paragon C462 bepaalt nu de Seafox 7 voor even de skyline van Den Helder.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.