Premium

Zomerachtig werk van zeven kunstenaars te zien in de aangename koelte van Galerie Bloemendaal

Ineke Hezemans bij haar werk. „Het proces van vormen uit klei maken is heel meditatief. Het gebeurt regelmatig dat iets mislukt.’’
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Zeven vrouwelijke kunstenaars exposeren tot en met 22 augustus in Galerie Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg 46 tijdens de expositie ’Kunst kijken doe je in de zomer’. Drijvende kracht achter de tentoonstellingen in het voormalige Blokker-filiaal is Floor de Bruyn Kops, die zelf ook met haar werk deelneemt aan de zomerexpositie.

De titel van de tentoonstelling is niet ingegeven door een thema. „Nou ja, ik heb de deelnemers wel meegegeven dat hun werk iets zomerachtigs moest hebben. Kunst kijken in de zomer, daar heb je lekker de tijd voor. Buiten is het te warm. De temperatuur in de galerie is dan juist aangenaam. Af en toe komen er nog mensen binnen die vragen of we nog een zeepbakje of iets dergelijks hebben. Voor Blokker-producten moet ik ze teleurstellen, maar we hebben hier wel een hoop andere mooie dingen te bieden”, vertelt de galeriehoudster. „Dit is alweer de derde zomertentoonstelling die we hier houden. Anders staat het hier toch maar leeg en nu kunnen kunstenaars er hun werk laten zien.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen