Premium

’Eindelijk weer een concert. We hebben het publiek echt gemist.’ Houberg en Vegter kijken uit naar optreden met zomers klassiek in Bussumse Majellakapel.

Liedduo Heleen Vegter (l.) en Charlotte Houberg.
© Mel Boas
Bussum

„Wat je tijdens een concert ervaart en bereikt, kun je in een repetitie nooit nabootsen. We hebben het publiek echt gemist”, vertellen Charlotte Houberg en Heleen Vegter, die met de concertreeks van Sole e Amore eindelijk weer de planken op kunnen. De zomerserie wordt op 21 augustus afgetrapt in de Bussumse Majellakapel.

„Laten we dit gewoon doen!”, besloten de Bussumse Houberg en Arnhemse Vegter over de avond met toegankelijke klassieke liederen. „Heleen had heel mooi het openingskoor uit de Mattheus Passion met de piano opgenomen en op Facebook gezet. Ik opperde toen dat het misschien leuk was dat we samen een van de sopraanaria’s daaruit zouden opnemen: ieder vanuit haar eigen huiskamer. Toen we eenmaal samen bezig waren, merkten we dat samenwerken heel goed en prettig ging. Van daaruit ontstond het idee om op andere manieren te gaan samenwerken.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen