Man die kinderen wilde redden uit zee bij Julianadorp aangespoeld op strand en gereanimeerd [video]

Julianadorp

De man naar wie zondagmiddag een grote zoekactie was opgezet nadat hij drie kinderen uit zee wilde redden bij Julianadorp, is aangespoeld op het strand. De Kustwacht meldt dat de man is gereanimeerd en naar het ziekenhuis is gebracht.

Over zijn toestand en identiteit is verder niets bekend, laat de Kustwacht weten.

De kinderen waarvoor de man in actie kwam, zijn in veiligheid.

Reddingsboten van de KNRM en een SAR-helikopter kwamen in actie bij de zoektocht. Ook de Reddingsbrigade Nederland zocht mee. Er landde tevens een traumahelikopter.

Opnieuw roepen de hulpdiensten op tot voorzichtigheid vanwege gevaarlijke muistromen.

Lees ook: Het is weer raak: reddingsbrigade moet opnieuw een zwemmer uit een mui redden. Dit keer in Bergen aan Zee en Drie jongens uit zee gered bij Callantsoog nadat ze in muistroom terechtkomen

Zondagochtend werd het lichaam van een vijftienjarige jongen gevonden die vrijdagavond, met twee andere tieners, aan het zwemmen was bij Monster. De drie kwamen in de problemen. Voorbijgangers konden twee tieners redden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.