Premium

Venhuizer Gijs Brouwer dolblij met eerste nationale tennistitel: ’Of dit het NK is van de nieuwe lichting? Ik denk het wel ja’

Gijs Brouwer balt de vuist nadat hij zich heeft verzekerd van de Nederlandse titel.
© Foto Henk Koster/tennisimages.com
Amstelveen

Sinds zaterdag mag Gijs Brouwer zich opvolger noemen van tennissers als Jasper Smit, Robin Haase, Igor Sijsling, Tim van Rijthoven en de gebroeders Griekspoor. De 24-jariger Venhuizer kroonde zich dankzij een zege in de finale op Hoofddorper Jesper de Jong tot Nederlands kampioen: 7-6, 5-7, 6-1 en 6-4.

Bekeken en koelbloedig, zo valt de overwinning van Brouwer op de banen van Nationaal Tennis Centrum De Kegel in Amstelveen het best te omschrijven. De Venhuizer had op bijna alles wat zijn tegenstander op hem afvuurde antwoord en deelde waar mogelijk zelf flink uit. ,,Of dit het NK is van de nieuwe lichting? Ik denk het wel ja. Het zijn in ieder geval niet de ’usual suspects’ die in de finale stonden. Jesper is twintig en ik ben iets ouder, dus het is knap – en ik denk onverwacht – dat wij in de finale stonden, vandaag. Zeker met dit deelnemersveld. De favorieten zijn door ons beiden echter verslagen, dus onterecht kun je het niet noemen. Dat voelt goed.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen