Ook Paul Haarhuis geniet van Bente Spee, het zeventienjarige tennistalent uit Heemstede: ’Ik kan de winnaarsmentaliteit van Bente absoluut waarderen’

Amstelveen

In de finale bleek Richel Hogenkamp een maatje te groot (6-2, 6-2), maar Bente Spee oogstte ook in de eindstrijd veel lof.

Onder meer voormalig bondscoach Paul Haarhuis keek met genoegen naar het optreden van de zeventienjarige tennisster uit Heemstede. ,,Ik kan de winnaarsmentaliteit van Bente absoluut waarderen. Hoewel de overwinning ver uit het zicht is (het stond op dat moment 6-2 4-0 in het voordeel van Hogenkamp, red.) blijft ze strijden voor elk punt.”

Spee had niet veel tijd nodig om de nederlaag te verwerken. ,,Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet baal van deze wedstrijd’’, reageerde ze met een ontwapenende glimlach. ,,Ik had graag wat meer games gepakt, vandaag. Toch ben ik absoluut trots. Als je me twee weken terug had verteld dat ik eerst het NJK zou winnen en daarna de finale van het NK bij de senioren zou bereiken, had ik je niet geloofd. Ik heb de afgelopen maanden – gedurende de coronatijd - heel hard voor mezelf doorgetraind en het heeft goed uitgepakt.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen