Distributiecentrum Aldi in Zaandam sluit: 125 personeelsleden raken werkplek kwijt

Op 5 juli kwam het distributiecentrum van Aldi in Zaandam in het nieuws, omdat protesterende boeren met trekkers de poorten van naast elkaar gelegen distributiecentra van Albert Heijn en Aldi blokkeerden.
© ANP/Laurens Bosch
Zaandam

De banen van 125 personeelsleden van het Aldi distributiecentrum staan op de tocht. Het Noord-Hollandse hoofdkantoor, dat bij het distributiecentrum aan de Kleine Tocht gevestigd is, gaat in de loop van volgend jaar dicht en zij worden boventallig.

Er zijn in Nederland negen Aldi-regio’s, met alle eigen hoofdkantoren. De Noord-Hollandse Aldi’s blijven bestaan en zullen in de toekomst bevoorraad worden vanuit Zoetermeer, waar ook een hoofdkantoor en BV zijn gevestigd. Bastiaan van Loon is al directeur van zowel de BV in Zoetermeer als die in Zaandam. Van Loon: „De intentie is medewerkers die boventallig zijn optimaal te faciliteren om van werk naar werk te komen. Velen van hen zijn al lang in dienst bij Aldi.’’

In de supermarkten in Noord-Holland werken 750 mensen. Hun banen blijven intact. De 125 werknemers aan de Kleine Tocht in Zaandam zijn vrijdag ingelicht. De vakbonden zijn uitgenodigd om te komen praten over een sociaal plan.

De reden van sluiting van het Zaanse hoofdkantoor is dat het ’niet toekomstbestendig’ wordt geacht. De afgelopen jaren is het grootwinkelconcern distributiecentra al aan het concentreren. Zo gaat ook dat in Drachten in Friesland dicht. Bij Groningen bouwt Aldi een duurzaam nieuw centrum, dat aardgasloos wordt en zonnepanelen op het dak krijgt. Distributiecentra in Ommen en Groenlo gaan ook sluiten ten gunste van een groot nieuw te bouwen centrum bij Deventer.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen