Indrukwekkend eerbetoon aan in Aruba omgekomen bemanningsleden [video]

Marischka de Jager
Den Helder

Even na half twaalf zaterdagmorgen werd door vier helikopters een indrukwekkende flyby uitgevoerd ter nagedachtenis aan de twee omgekomen defensiemedewerkers Christine Martens en Erwin Warnies.

De vier helikopters vlogen even na elf uur vanaf De Kooy naar Texel. Vanaf Texel kwamen ze in formatie aanvliegen richting de dijk van Den Helder. Ongeveer boven het Koninklijk Instituut voor de Marine werd de zogeheten ’missing man’ formatie uitgevoerd: één helikopter breekt dan weg van de formatie.

Christine Martens en Erwin Warnies kwamen op 19 juli om het leven toen de NH90 maritieme gevechtshelikopter te water raakte in het Caribisch gebied.

De uitvaarten van Christine en Erwin vinden plaats in besloten kring. Omdat Erwin en Christine deel uitmaakten van een helikopterbemanning en ze zijn overleden tijdens een inzet, is het voor Defensie gebruikelijk om een laatste eregroet vanuit de lucht te brengen. Vrijdag vond deze eregroet plaats in de buurt van Venray waar Christine Martens vandaan kwam.

Lees ook:

Marinestad Den Helder in rouw om dodelijke crash NH90: ’Ik krijg wéér kippenvel’

Technisch falen of menselijke fout: hoe kon NH90 neerstorten?

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.