AZ-spelers kunnen tweede helft van Utrecht-AZ in de bus kijken

© Foto Ed van de Pol
Alkmaar

AZ speelt zaterdag in Utrecht zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht is onderdeel van de reeks oefenduels die de betaaldvoetbalclubs in augustus tegen elkaar spelen, als voorbereiding op de competitiestart.

Het mag duidelijk zijn dat het er rond die wedstrijden nogal anders aan toegaat dan in normale omstandigheden. Zo is er bij de meeste wedstrijden geen publiek. Ook moeten de elftallen zich aan veel coronamaatregelen houden.

Een daarvan is dat er niet te veel mensen in één bus mogen zitten. ’Spelers en stafleden komen bij voorkeur met eigen vervoer’, staat in het coronaprotocol van de KNVB. Met de bus mag ook, als de spelers in de bus dan maar voldoende afstand kunnen houden tot elkaar.

AZ kiest er in dit geval voor om met twee bussen naar Utrecht te gaan. De spelers die in de eerste helft in actie komen, stappen na die eerste helft meteen weer in de bus om terug naar Noord-Holland te rijden. Zij kunnen derhalve in de bus kijken hoe hun collega’s het er in de tweede helft vanaf brengen. Het duel wordt namelijk net als de andere wedstrijden in deze serie uitgezonden door tv-zender Fox Sports, onder de noemer ’Eredivisie Comeback’.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen