Bij Noordwest Ziekenhuis heeft corona niet geleid tot hogere verzuimcijfers

Door de coronacrisis heeft ziekenhuispersoneel onder grote druk gewerkt.
© EPA
Den Helder

De verzuimcijfers bij Noordwest Ziekenhuisgroep zijn door de coronacrisis niet gestegen. Dat zegt woordvoerster Suzanne van Hoolwerff.

,,We zijn ons, net als iedere andere zorginstelling, aan het voorbereiden op een mogelijk tweede golf. De uitdaging daarbij is dat we niet alleen de tweede golf goed op willen vangen, maar ook de reguliere zorg zoveel als mogelijk willen laten doorgaan’’, zegt de woordvoerster. ,,Het zal niemand verbazen dat dit natuurlijk communicerende vaten zijn. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de inzet van personeel, maar ook naar materiaal en ruimte en nemen we natuurlijk de ervaringen mee van de afgelopen periode.’’

Voortdurend alert

NWZ is tijdens de eerste golf voortdurend alert geweest op overbelasting, vertelt Van Hoolwerff. ,,Collega’s die hulp nodig hebben konden en kunnen laagdrempelig contact zoeken met het meldpunt collega support. Ook is op diverse plekken in onze organisatie vanuit dit punt echt ondersteuning op de werkvloer geweest. In de gesprekken die gevoerd zijn valt de weerbaarheid op. Natuurlijk is het zwaar geweest, maar over het algemeen konden mensen het aan.’’ Dat blijkt volgens Van Hoolwerff ook uit de reacties van medewerkers op de vraag van NWZ wie bij een tweede coronagolf op een covid-afdeling of op de eigen afdeling wil werken.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.