Motorschip Friesland weer in de vaart. Hiermee is de historische driehoek van Enkhuizen, Medemblik en en Hoorn weer compleet.

Van de tram in de boot: het is weer mogelijk.
© FOTO R. KORTHOF
Medemblik

Het motorschip Friesland gaat weer varen! Vanaf 4 augustus zet het schip koest tussen Enkhuizen en Medemblik, in aansluiting op de stoomtram van en naar Hoorn.

Na de lockdown tufte de stoomtram weer vrolijk over het spoor van Hoorn naar Medemblik en vice versa. Een enkele passagier was teleurgesteld omdat het beroemde rondje Enkhuizen, Medemblik, Hoorn nog niet gemaakt kon worden. Vanaf vier augustus is het motorschip Friesland weer in de vaart en is de historische driehoek weer compleet. Het schip zal ook weer aanleggen in het Zuiderzeemuseum.

Capaciteit

De unieke verbinding tussen de drie West-Friese steden kon als gevolg van de coronacrisis een aantal maanden niet worden uitgevoerd. De stoomtram ging in juni al wel rijden en de Friesland ging tijdelijk aan het werk bij zijn vroegere werkgever in de veerdiensten naar de Waddeneilanden.

Door de herinvoering van de historische driehoek neemt de capaciteit bij de Museumstoomtram toe tot 600 reizigers per dag. Reserveren verplicht: www.stoomtram.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen