Premium

Horeca, zorg, maar ook kinderopvang op het nieuwe Galgeriet in Monnickendam. ’De verplaatsing van de Bierderij is ook in voorbereiding’

Bedrijventerrein Galgeriet moet worden omgevormd tot een gevarieerde woonwijk.
© Archieffoto Wim Egas
Monnickendam

Het Galgeriet in Monnickendam wordt niet alleen een woonwijk met circa 700 woningen, er komt ook diverse commerciële en maatschappelijke voorzieningen. Zeker is dat brouwerij/proeflokaal De Bierderij er straks een nieuwe definitieve plek krijgt en er komt ook een supermarkt. Maar de gemeente Waterland is ook in gesprek met andere horecaondernemers en met instellingen voor kinderopvang.

Onlangs sloot de gemeente ook al een overeenkomst met de Stichting Philadelphia die op het nieuwe Galgeriet de beschikking krijgt over 24 wooneenheden voor mensen met een verstandelijke beperking. „Verder zijn we in gesprek met een stichting in oprichting, Boeglijn, die een voorziening voor achttien jongeren uit Waterland met een beperking wil realiseren in het plangebied. We faciliteren dat waar mogelijk”, schrijft het projectteam Galgeriet in een update over het nieuwbouwproject. Het gebied is nu nog een desolaat bedrijventerrein en moet worden omgevormd tot een gevarieerde woonwijk.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen