Strand loopt vol in Wijk aan Zee: ’Zo druk heb ik het al lang niet meer gezien’

© Foto Juliette Stroosnijder
Wijk aan Zee

Op het strand groet iedereen elkaar goedemorgen, maar door de drukte lijkt het bijna alsof het al het begin van de middag is. Ook de temperatuur begint al op te lopen, 22 graden. Het kleine zuchtje wind zorgt nog een beetje voor verkoeling. De eerste rij bij de ligbeddenverhuur ’T gele tentje heeft zich gevormd. Bij de strandopgang vanaf Sonnevanck komen gezinnen naar beneden lopen met parasols, wakeboarden en grote strandtassen.

Bij diezelfde opgang is het ook op het strand al het drukst. Blauwe ligbedjes steken af tegen het zand. Op een klapstoeltje zit Annelies Seeliger uit Beverwijk. „Ik vind het heerlijk om vroeg op het strand te zijn. Als het even kan ben ik hier”, vertelt ze lachend. „Maar zo druk heb ik het al lang niet meer gezien. In ieder geval niet in de ochtend.”

Bij de reddingsbrigade staat onderstreept: ’Vergeet jezelf niet in te smeren vandaag’. Er wordt de hele dag zon verwacht en dus topdrukte, zegt Marco de Leeuw van de reddingsbrigade. „Het is ongeveer vier weken geleden dat het zulk mooi weer was. Iedereen wil er van genieten”, zegt hij. Wel geeft hij aan dat strandgasten niet met opblaasbare ligbedjes of zwembanden de zee in moeten gaan. „Er is een wind vanuit het land, wat betekent dat het gevaarlijk is om te drijven op opblaasbare spullen. We willen geen badgasten uit Engeland ophalen.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen