Premium

In de rij voor de Franse bakker; ’Klanten willen dat stukje vakantie proeven’

Eigenaar Sébastien aan het werk
© ©Studio Kastermans/Danielle van
Hilversum

Een half uur wachten op een ambachtelijk Franse baguette of croissantje. Nu veel Nederlanders dit jaar niet op vakantie gaan, komen zij het vakantiegevoel graag proeven bij Franse bakkers. Ook in de coronatijden weten klanten hun weg naar de bakkerijen te vinden. Eén voor één sluiten zij zich, op keurige afstand, aan in de rij bij Le Fournil de Sébastien.

Wie een stokbrood wil halen bij le Fournil de Sébastien in Hilversum moet geduld hebben. De ambachtelijke Franse bakkerij aan de Gijsbrecht van Amstelstraat is eigenlijk altijd druk. Fransoos Sébastien Roturier en zijn Nederlandse vrouw Susan runnen de bakkerij, waar elk product van a tot z zelfgemaakt wordt. Nu er vanwege de corona maar drie klanten tegelijk in de zaak mogen zijn, loopt de rij de hoek van de straat om. Met tasjes gereed staan klanten in de hete zon op hun beurt te wachten. „Ik heb het ervoor over”, vertelt een van hen vrolijk. „Dit soort brood vind je gewoon niet bij een Nederlandse bakkerij.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht