Premium

’Als mensen niet met je praten, weten ze ook niets van je’; ’de directeur van Westzaan’ zou nooit directeur willen zijn, maar Jerry Jahn wordt niet geremd door zijn beperking

Jerry Jahn: ,,Ik ben beter in praten dan in schrijven.’’
© Foto Erik Rietman

Er zijn mensen die vaak lachen, maar Jerry Jahn (41) stopt er bijna nooit mee. Zijn entree op deze wereld ging bepaald niet van een leien dakje. maar sindsdien lijkt hij door weinig af te remmen. In Westzaan is hij voorzitter van de Verkeerscommissie, Stichting Dorpscontact en sinds kort ook van de Bowlingvereniging. Sommigen noemen hem de ’Directeur van Westzaan’. „Maar directeur zou ik nooit willen worden.”

Moeder Ingrid: „Jerry werd geboren met de navelstreng driemaal om zijn nek gewikkeld. Hij was er even niet, maar ze haalden hem terug. Zuurstoftekort leverde hem wel een hersenbeschadiging op. De samenwerking tussen zijn twee hersenhelften is niet goed. Daardoor heeft hij een heel hoog EQ en is zijn IQ niet zo hoog.” Jerry hoort het verhaal lachend aan en zegt dan: „Volgens mij heb ik geen hersenbeschadiging, hoor.” Eenmaal overwoog hij het zelf te laten checken, voor een programma met Katja Schuurman. „Maar ze zaten al vol, helaas.” Had die beslissing soms ook iets met Katja te maken? Jerry lacht wat meer dan anders.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen