Veertig jaar oud? Gratis naar binnen bij jarig Museum Kaap Skil op Texel

Oudeschild

Precies veertig jaar geleden exposeerden Texelse duikers en jutters hun vondsten voor het eerst in de graanpakhuizen aan de Barentszstraat in Oudeschild, waar het allemaal begon voor Museum Kaap Skil.

Om dit te vieren mag iedere bezoeker van veertig jaar oud deze vrijdag 31 juli gratis naar binnen. Ook is er voor alle bezoekers een kleine attentie, meldt het jarige museum.

Het voornemen is om het jubileum in september groots te vieren, samen met de mensen van het eerste uur.

Het Oudeschilder museum startte als Maritiem Museum. In 1987 werd de naam veranderd in Maritiem & Jutters Museum. De graanpakhuizen en wierschuur waarin het allemaal begon, zijn nog steeds onderdeel van het museum. De monumentale graanpakhuizen zijn in 2018 nog helemaal gerestaureerd.

Sinds het entreegebouw in 2012 aan de Heemskerckstraat is gerealiseerd, draagt het museum de naam Museum Kaap Skil. Het aanbod is in de loop van de jaren sterk uitgebreid, maar nog steeds kunnen de bezoekers genieten van wat duikers en jutters allemaal vinden en maken ze kennis met het eilandleven en het leven op zee.

Lees ook:

Nieuw topstuk uit 17e eeuws Palmhoutwrak onthuld [video]

Op de bonnefooi naar museum Kaap Skil in Oudeschild, het kan weer. Een bezoek aan het museum reserveren is niet meer verplicht

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.