Zeeweg naar Castricum al vroeg vol, fietsers kunnen gewoon door

© Foto Koen van Eijk
© Foto Koen van Eijk
© Foto Koen van Eijk
© Foto Heleen Vink
1/4
Castricum

Rond tien uur is het op en naar het strand van Castricum al razend druk. Op de Zeeweg naar het strand staat een lange rij auto’s voor het parkeerterrein.

Ook de fietsenstalling raakt al snel vol; vorige maand reden voor burgemeester Toon Mans om het strand voor fietsers af te sluiten. Dat zal deze keer waarschijnlijk niet gebeuren. Fietsers hebben vandaag toestemming hun fiets langs de Zeeweg achter te laten.

Een medewerker van het parkeerbedrijf PaanZee verwacht dat het parkeerterrein tussen twaalf en elf uur vol zal staan. Dan gaat er een seintje naar de boa’s, die de Zeeweg bij de rotonde van Bakkum zullen afsluiten.

„De communicatie werkt perfect tussen de boa’s en ons”, zegt een medewerker van PaanZee. „Zodra er weer wat plekken open zijn, geven we dat door en laten ze er een paar door.”

Op het strandplateau beweegt zich een lange stroom badgasten richting zee. Een politieauto houdt de auto- en mensenstroom in de gaten. Niet om anderhalve meter te controleren, zegt de agent in de auto. „We willen graag zien wie er naar het strand komen. Als er luidruchtige groepen komen, kan het helemaal mis gaan. Maar tot nu toe zie ik alleen maar rustige gezinnen.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen