Politie Den Helder deelt 37 bekeuringen uit bij snelheidscontroles, in meeste gevallen aan omwonenden

Den Helder

De politie Den Helder heeft vrijdag bij snelheidscontroles in totaal 37 bekeuringen uitgedeeld. In meer dan de helft van de gevallen ging het omwonenden.

Na meerdere klachten van buurtbewoners dat er op diverse wegen te hard werd gereden, hield de politie vrijdag een dynamische snelheidscontrole op die plekken. Telkens stonden zij één uur op een plek. Zo kunnen zij op meerdere plaatsen controleren.

Op de Breewijd in Julianadorp, waar afgelopen zondag ook al een uurscontrole plaatsvond, is negen keer keer proces-verbaal opgemaakt. De hoogste gemeten snelheid aldaar was 66 kilometer per uur.

Op de Zanddijk reden dertien bestuurders te hard. De hoogste snelheid hier was 78 kilometer per uur. Twaalf bekeuringen werden uitgeschreven op de IJsselmeerstraat in Den Helder, met een hoogst gemeten snelheid van 77 kilometer per uur.

Op de Torplaan stonden de agenten ’slechts’ vijftien minuten. Desondanks hebben zij in dit tijdsbestek drie snelheidsovertredingen geconstateerd. Hier was de hoogste snelheid 72 kilometer per uur. ’Opvallend was dat meer dan de helft van de 'bekeurde' personen binnen een paar honderd meter van de controleplek woonden’, zo schrijft de politie Den Helder op Facebook.

Verder is er nog drie keer proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de doorgetrokken streep, het negeren van een inrijverbod en voor het rijden op een weg waar alleen lijnbussen mogen rijden.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.