Kinderen in de problemen door mui bij strand van Zandvoort; ’Ga niet te diep de zee in’

© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
© Michel van Bergen
1/3
ZANDVOORT

De hulpdiensten zijn vrijdagochtend uitgerukt voor drie kinderen die in het water in problemen zijn geraakt op het strand van Zandvoort. Ze zijn uit het water gehaald door de reddingsbrigade nadat ze terecht zijn gekomen in een mui.

In eerste instantie werd er naast een ambulance ook het traumateam opgeroepen. Die bleek uiteindelijk niet nodig, waarna de traumahelikopter terugkeerde. Twee van de kinderen zijn door ambulancepersoneel opgevangen.

De laatste dagen wordt er gewaarschuwd voor muien in de zee. Een mui is een stroomgeul tussen twee zandbanken, die haaks op de kust staat.

Volgens de reddingsbrigade zijn er vrijdag al meerdere personen in een mui terechtgekomen. „Pas op met drijfmiddelen en ga niet te diep zee in”, meldt de reddingsbrigade van het strand van Zandvoort.

Lees ook: Het gevaar van de mui en hoe kom je eruit? | Reddingsbrigade ziet hoe velen de gevaren van de Noordzee onderschatten; ’Laat je kind nooit alléén de zee in gaan, en doe dat zelf ook niet’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen