Velsertunnel weer open na dodelijk ongeval op A22 [update]

© Foto Michel van Bergen

Eric Kok
Beverwijk

De Velsertunnel is weer open voor al het verkeer, de laatste afgesloten rijstroken zijn vrijdagavond om 18.20 uur weer vrijgegeven. Dat laat de politie weten. De oorzaak: het dodelijk ongeluk met een vrachtwagen op de A22 richting Alkmaar.

De file lijkt alleen maar langer te worden. De ellende begint al bij Velsen-Zuid.

Het verkeer werd omgeleid via de Wijkertunnel, waardoor ook een file ontstond op de A9. Volgens de ANWB liep die helemaal door tot aan de A8 bij Uitgeest. Daar was rommel op de weg geraakt. In totaal gaat het om acht kilometer file.

De chauffeur van de vrachtwagen is in het ziekenhuis overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Zijn vrachtwagen was tegen acht uur vrijdagochtend over de kop geslagen. De melding kwam om tien voor acht bij de politie binnen. Het duurde tot laat op de dag om de vrachtwagen te bergen. Er waren twee grote kraanwagens nodig om de truck en de aanhanger van het talud te takelen.

De politie deed onderzoek naar de oorzaak van het eenzijdige ongeluk. Een getuige zou de vrachtwagen een kilometer lang hebben zien slingeren en een paar keer tegen de vangrail zien rijden. Dat kan een technische oorzaak hebben, maar bijvoorbeeld ook komen doordat de chauffeur onwel is geworden. De politie verwacht dat het sporenbeeld meer duidelijkheid zal geven. Tot een strafrechtelijke vervolging zal het waarschijnlijk niet komen omdat de chauffeur overleden is.

Diens identiteit is nog niet vrijgegeven. De vrachtwagen had een Bulgaars kenteken, de aanhanger een Duits.

Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen