Wegen naar Zandvoort afgesloten voor autoverkeer

© Hollandse Hoogte / ANP
© Archieffoto: ANP
1/2
Zandvoort

De Veiligheidsregio Kennemerland heeft om 14.45 uur besloten de wegen naar het strand van Zandvoort af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Reden is dat er door de grote drukte ’onveilige situaties’ ontstaan in het dorp.

Alle parkeerplaatsen in Zandvoort en Bloemendaal staan vol. Eerder vrijdagochtend had de VRK al de oproep gedaan niet meer met de auto naar het strand te komen, laat een woordvoerster van de gemeente Zandvoort weten, die spreekt namens de Veiligheidsregio Kennemerland.

Maar in de loop van de middag is het te vol geworden op de wegen in Zandvoort, de Zeeweg en de Zandvoortselaan. Momenteel worden verkeersregelaars ingezet om automobilisten terug te sturen.

Ook al is het heel erg druk op het strand, de badgasten verspreiden wel zich goed. Nergens zijn tot op heden problemen zijn ontstaan met het in acht nemen van afstandsregels.

Ook de treinen zitten overvol. De treinen richting Zandvoort blijven zes keer per uur rijden tot vrijdagavond 23 uur, zo heeft de NS besloten. Er rijden zes treinen per uur heen, en zes terug, tot vrijdagavond 23.00 uur.

De uitstroom van mensen die zich nu op het strand bevinden, wordt nauwlettend in het oog gehouden. De autoriteiten maken zich daar voor vanavond wel een beetje zorgen over. Een NS-woordvoerster zegt te hopen dat iedereen die zich op het strand bevindt, zich moet realiseren dat iedereen ook weer terug moet, en dat dit niet tegelijkertijd moet gebeuren. ,,Gelukkig zijn de vooruitzichten dat het tot laat in de avond goed weer blijft, dus we hopen dat de uitstroom zich een beetje spreidt.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen