Het is weer raak: reddingsbrigade moet opnieuw een zwemmer uit een mui redden. Dit keer in Bergen aan Zee

Kom je in een mui? Blijf rustig en laat je meevoeren.

Kom je in een mui? Blijf rustig en laat je meevoeren.© Foto Reddingsbrigade Egmond

Suzanne Rijnja
Bergen aan Zee

Het was weer raak: de reddingsbrigade moest donderdagochtend opnieuw te hulp schieten, nadat een zwemmer in een mui terecht was gekomen.

Ditmaal gebeurde het in Bergen aan Zee. De zwemmer was in de sterke zeestroming terecht gekomen en moest gered worden. „Gelukkig had de vrouw een drijvend voorwerp bij zich, waardoor zij haar hoofd boven water kon houden”, meldt de reddingsbrigade. „Muien langs de kust zijn verraderlijk.”

De afgelopen tijd moesten de reddingsbrigades meerdere malen in actie komen vanwege de sterke stroming. Zo werden er donderdag nog drie personen gered in Callantsoog en moest er eerder deze week een familie uit een muistroming worden geholpen in Egmond aan Zee.

Vorige week waarschuwde Ron Zentveld van de Reddingsbrigade Egmond al voor een enorm sterke muistroming. Hij noemde zwemmen in het zeewater ’extreem gevaarlijk’.

Lees ook: Reddingsbrigade ziet hoe velen de gevaren van de Noordzee onderschatten; ’Laat je kind nooit alléén de zee in gaan, en doe dat zelf ook niet’

Lees ook: Horecamedewerker William Storch redde twee mensen uit de zee bij Groote Keeten: ’Als hij er niet was geweest, waren er doden gevallen’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen