Actie manege Veldt voor nieuw paard De Blijde Ruiters

Paardrijles in manege De Blijde Ruiters.
© Archieffoto Dirk Jongejans
Wormer

Manege Veldt houdt 5 september een benefiet dressuurwedstrijd. De opbrengst gaat naar gehandicaptenmanege De Blijde Ruiters in Zaandam voor een nieuw paard.

Initiatiefneemster is José van der Snoek van manage Veldt in Wormer. Zij zegt: ,,Ik ben zelf moeder van een dochter die al jaren rijdt bij De Blijde Ruiters. Zo ken ik ook hun moeilijke financiële situatie. De manege kan alle (financiële) hulp goed gebruiken.’’

Speciale paarden

Bij de Blijde Ruiters krijgen gehandicapte ruiters paardrijles. Die heeft een therapeutische werking. De fysiek van de ruiters verbetert en ze komen geestelijk tot rust, omdat de speciale manegepaarden deze ruiters goed ’aanvoelen’.

Het oudste manegepaard is recent overleden en geld om een nieuw paard te kopen is er niet. Zo’n paard kost 6000 tot 8000 euro en moet ook nog speciaal worden getraind. Op doneeractie.nl/nieuw-paard zijn leden een actie gestart. De beoogde 6000 euro is weliswaar gehaald, maar dat was de ondergrens.

Lol met je knol

De benefietdressuurwedstrijd bij manege Veldt is voor ruiters van achttien jaar en ouder. Dat kunnen ruiters zijn die rijden bij Veldt of daar hun paard hebben gestald. Wedstrijdkleding is 5 september niet verplicht. ,,Mag wel natuurlijk, maar het thema is ’blij’. Verkleed is ook leuk. Het motto moet zijn: lol met je knol.’’

Voor info een deelname: les@manegeveldt.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen