Drie jongens uit zee gered bij Callantsoog nadat ze in muistroom terechtkomen

© Foto’s: GLOCALmedia

1 / 6
Internetredactie
Callantsoog

Drie jongens zijn woensdagavond door de Reddingsbrigade en de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bij Callantsoog uit zee gered nadat zij in een muistroom waren getrokken.

De drie Nederlandse jongens gingen even na 19.30 uur vanaf het strand bij Groote Keeten het water in toen zij in een grote geul terechtkwamen. Door een sterke stroming werd het drietal meegevoerd op zee. Toen ze uit de stroom wisten te komen, waren ze inmiddels honderd meter van de kust vandaan.

De strandwachten van de Reddingsbrigade gingen met rescue boards de zee in, de reddingswerkers van de KNRM kwamen met een boot, de Koen Oberman. De jongens konden aan boord worden getrokken en zijn op het strand door ambulancepersoneel opgevangen.

Het drietal maakt het naar omstandigheden goed. De jongens zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

© Foto: GLOCALmedia

De lifeguards van de Reddingsbrigade waren op het strand van Callantsoog aan het oefenen toen de drie jongens in de sterke stroming terechtkwamen. Zodoende waren zij snel in het water.

Eerder op de avond was een stel Duitsers eveneens in de problemen gekomen door de sterke stroming. Zij konden door een standpaviljoenhouder worden gered.

© Foto: GLOCALmedia

Lees ook:

Reddingsbrigade ziet hoe velen de gevaren van de Noordzee onderschatten; ’Laat je kind nooit alléén de zee in gaan, en doe dat zelf ook niet’

Relaxte vakantiedag loopt bijna uit op drama: drie zwemmers in problemen door gevaarlijke mui

Afzetting op strand Wijk aan Zee voor ’ongekend sterke mui-stroom’, strandgasten mogen niet de zee in

Het gevaar van de mui en hoe kom je eruit?

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.