Online supermarkt Picnic gaat bezorgen in Purmerend, Volendam, Edam en Monnickendam

Bezorgers van online supermarkt Picnic in Purmerend.© Foto Picnic

Van onze verslaggever
Purmerend

Picnic begint binnenkort met het bezorgen van boodschappen in Purmerend, Volendam, Edam en Monnickendam. De online supermarkt gaat naar eigen zeggen vanaf half augustus 55.000 huishoudens bedienen in omgeving Waterland.

De plaatsen in de regio Waterland kennen volgens het bedrijf relatief gezien veel huishoudens met kinderen. ’In alle vier de gebieden heeft rond de 40 procent van de huishoudens kroost, terwijl dat gemiddeld in Nederland 33 procent is’, maakt Picnic dinsdag bekend. „Deze gezinnen zijn over het algemeen erg druk om alle ballen in de lucht te houden: werk, hobby’s van kinderen en de ouders. De vrije tijd, laat staan de tijd om naar de supermarkt te gaan, is heel beperkt. Met onze bezorgservice kunnen we hen tegemoetkomen”, legt medeoprichter Michiel Muller uit.

Elektrische karretjes

Picnic is in 2015 begonnen met het thuisbezorgen van boodschappen. De boodschappen worden bezorgd in elektrische karretjes. Voor de regio Waterland worden acht elektrische bezorgwagentjes en vijfentwintig bezorgers ingezet. De boodschappen worden vanuit ’de hub’ (een sorteercentrum) aan de Pascalstraat 43 in Purmerend geleverd. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon inschrijven voor de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat, wordt gefaseerd toegelaten.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.