Letsel overleden Tamar (14) uit Marken vrijwel zeker door ongeluk

ANP
ZUIDERWOUDE

Het letsel dat heeft geleid tot de dood van het 14-jarige meisje uit Marken is - zoals al werd vermoed - hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een verkeersongeluk. De politie meldt dit aan de hand van bevindingen uit onderzoek. De tiener is waarschijnlijk aangereden, waarop de bestuurder is doorgereden.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg door de politie gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude. De politie doet nog onderzoek naar vier auto's die eerder in beslag zijn genomen en verse schade hadden. De eigenaren van de voertuigen uit Uitdam en Marken zijn gehoord, maar nog geen verdachte.

Het meisje verliet om 01.00 uur 's nachts haar ouderlijk huis en nadat melding was gedaan van haar vermissing trof de politie haar rond 04.00 uur dood aan. Op de dijk trof de politie remsporen aan. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De politie doet een dringende oproep aan de bestuurder van het voertuig zich te melden. Ook vraagt ze mensen die het meisje die nacht nog hebben gezien contact op te nemen om een goed beeld te krijgen van wat er met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze heeft gesproken.

De politie spreekt dinsdagavond over de zaak in de talkshow Op1.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.