Moeder van overleden meisje uit Marken roept bestuurder auto op zich te melden: ’Ze was heel lief en is nu in de berm achtergelaten als een beest. Dit gun je haar niet’

© DNP.NU

ANP
MARKEN

De moeder van het 14-jarige meisje uit Marken dat dood in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude werd gevonden, heeft in de talkshow Op1 de bestuurder van de auto die zich haar dochter vermoedelijk heeft aangereden opgeroepen zich te melden.

,,Er is nog veel onzekerheid. Ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader, of degene die in de auto zat de beste antwoorden heeft. Ik doe een oproep aan de bestuurder zich te melden omdat ik rechtvaardigheid wil voor Tamar. Ze was heel zachtaardig en lief en in is nu in de berm achtergelaten als een beest. Dit gun je haar niet. Degene die in de auto zat leeft nu misschien met wrok en degene die heeft geen leven meer. Ik kan het Tamar niet meer vragen. Kom over de brug.’’

De politie ondersteunt de moeder in haar oproep en deed ook al eerder een oproep aan de bestuurder van het voertuig om zich te melden.

De politie maakte dinsdag bekend dat het letsel dat heeft geleid tot haar dood - zoals al werd vermoed - hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt is door een verkeersongeluk. De tiener is waarschijnlijk aangereden, waarop de bestuurder is doorgereden.

Onderzoek

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg door de politie gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude. De politie doet nog onderzoek naar vier auto's die eerder in beslag zijn genomen en verse schade hadden. De eigenaren van de voertuigen uit Uitdam en Marken zijn gehoord, maar nog geen verdachte.

Het meisje verliet om 01.00 uur 's nachts haar ouderlijk huis en nadat melding was gedaan van haar vermissing trof de politie haar rond 04.00 uur dood aan. Op de dijk trof de politie remsporen aan. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De politie vraagt mensen die het meisje die nacht nog hebben gezien contact op te nemen om een goed beeld te krijgen van wat er met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze heeft gesproken.

Woensdagochtend heeft nog niemand zich gemeld bij de politie. Wel zijn er tientallen nieuwe tips binnengekomen na de uitzending.

Lees ook:

Uitvaart Tamar (14) uit Marken eind deze week in besloten kring

Marken in diepe rouw na overlijden 14-jarig meisje. Eilandbewoners zitten vol vragen: ’Het verdriet is met geen woorden te beschrijven’

Het stormt in de hoofden van Markers na het verlies van 14-jarig dorpsgenootje; ’Tamar was een rustig meisje’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.