Hoorn schenkt 2000 kinderen uit arme gezinnen Zomerpret-pakket via plaatselijke ondernemers

© Foto gemeente Hoorn

Eric Molenaar
Hoorn

De gemeente Hoorn gaat kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben een cadeau geven. Zij kunnen begin augustus met een tegoedbon zelf een ’Zomerpret-pakket’ ter waarde van 32,50 euro samenstellen op de site van Warenhuis Hoorn, waar de plaatselijke ondernemers hun online etalage hebben.

De actie is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Hoorn tot en met 17 jaar, van wie de ouders een inkomen hebben dat niet hoger is dan 125 procent van de bijstandsnorm. Hieronder vallen kinderen uit gezinnen uit Hoorn, Blokker en Zwaag die bekend zijn bij WerkSaam Westfriesland, Stichting Leergeld, de Voedselbank, de Kinderkledingbank of die in een schuldregeling zitten. Ook kinderen van ouders die in aanmerking komen voor een Tozo-uitkering, de tijdelijke coronaregeling voor ondernemers, komen in aanmerking.

Het aanbod is specifiek voor kinderen samengesteld door de winkeliers binnen het Warenhuis van Hoorn. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een dagje uit, voor bowlen of een spel. ,,Ontspanning en plezier maken is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen’’, zegt Kholoud Al Mobayed, wethouder armoedebestrijding: ,,Alle kinderen in Hoorn, Blokker en Zwaag moeten kunnen genieten van de zomer. Helemaal in deze tijd van de coronacrisis.’’

Aanmelden voor de actie kan tot 17 augustus via het aanmeldformulier op www.hoorn.nl/zomerpret. Na het invullen van het formulier ontvangt de aanvrager een bevestiging. Vanaf begin augustus worden de eerste online tegoedbonnen verzonden door het Warenhuis Hoorn en staat het aanbod op www.warenhuishoorn.nl/zomerpret.

Door gebruik te maken van Warenhuis Hoorn wil de gemeente een impuls geven aan de lokale en regionale economie en werkgelegenheid. De actie Zomerpret! komt dit jaar in de plaats voor de kermisactie die Hoorn de afgelopen twee jaar had. Hierbij kregen kinderen uit arme gezinnen gratis kermismunten. Dat kan dit jaar niet, omdat zo’n actie volgens de gemeente maanden voorbereiding vergt en de kermis dit jaar weliswaar in kleine vorm doorgaat, maar tot voor kort onduidelijk was welke exploitanten dan aanwezig zijn.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen