Even rust: wegwerk in Hilversum-Noord ligt stil (alleen de Snelliuslaan merkt niets van bouwvak)

© Foto’s Eddie de Paepe

Eddie de Paepe
Hilversum

Op diverse plekken in Hilversum-Noord ligt het werk aan de weg stil. Afgesloten straten, met bouwhekken beveiligde opslagplaatsen en gele borden kondigen echter aan dat de klussen nog niet geklaard zijn.

Deze zomer pakt de gemeente een aantal straten in Noord aan. Het riool wordt vervangen, er komt een nieuw wegdek, een straat of kruispunt wordt opnieuw ingericht.

Tot eind augustus wordt nog gewerkt in een deel van de Wirixtraat. Na het deel vanaf huisnummer 20 tot en met de Van der Laakenlaan is vanaf 3 augustus het gedeelte tussen de Van der Laakenstraat en de Van Strijlandstraat aan de beurt. De aannemer legt nieuwe riolering en richt de straat opnieuw in, net als in de Van der Laakenstraat. Verkeer wordt omgeleid voor de bereikbaarheid van het tankstation.

La Rivièrestraat

Bewoners van de La Rivièrestraat (tussen Laan 1940-1945 en Wirixstraat) hebben ook nog wegwerkers voor de deur. Ook hier gaat het om het aanbrengen van nieuwe riolering en herinrichting van de straat. Een stuk van de straat bij Laan 1940-1945 is de rest van het jaar beschikbaar als materiaalopslag voor de werkzaamheden in en direct bij de Wirixstraat.

Ook in de Stalpaertstraat (tussen de Lieven de Keylaan en de Dorsmanstraat) al gewerkt aan riool en wegdek. Er liggen tijdelijke klinkers en de bomen worden beschermd met planken. Materialen staan opgeslagen op het plantsoen in de Berlagelaan, bij de Vingboonstraat.

Snelliuslaan

De enige plek waar momenteel nog gewerkt wordt is de Snelliuslaan. Van de Tussen de Berlagelaan en met de Stephensonlaan is daar volgens de gemeente nog even ’nazorg aan het straatwerk van de rijbaan’. Verkeer de wijk in wordt via de Noorderweg en de Jacob van Campenlaan geleid. Verkeer de wijk uit via de Jacob van Campenlaan.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen