Moeten er meer restaurants of cafés komen en tot hoe laat mogen de terrassen open? Langedijk staat open voor experimenten in de horeca

Burgemeester Leontien Kompier.© Archieffoto Erna Faust

Roel van Leeuwen
Langedijk

Waar in Langedijk zouden meer restaurants of cafés moeten komen en is er genoeg horeca voor jongeren? Op deze en andere vragen hoopt de gemeente Langedijk de komende weken antwoorden te krijgen van de inwoners.

De gemeente Langedijk kijkt naar aanpassingen van het horecabeleid uit 2012. Daarbij roept de gemeente de inwoners op met ideeën te komen en te helpen bij het vinden van kansen voor de horeca in de gemeente. Burgemeester Kompier: „We staan open voor experimenten.”

Inwoners met suggesties kunnen die kwijt op de website: www.horecalangedijk.dtnp.nl. Ook kan men daar reageren op suggesties die door anderen zijn gedaan.

Qua thema’s kan het bijvoorbeeld gaan om de openingstijden van terrassen. Zou dat per restaurant en café verschillend moeten zijn of juist overal hetzelfde, zo vraag de gemeente zich af.

Na de fusie

En moet het horecabeleid in Langedijk na de fusie hetzelfde zijn als in Heerhugowaard of zijn er punten waarop Langedijk moet afwijken? En is horeca bij verenigingen of in buurthuizen onmisbaar of juist een bedreiging voor de gewone horeca?

Deurstopbeleid

Verder is de gemeente geïnteresseerd in suggesties hoe er met de sluitingstijden van de horeca moet worden omgegaan. Er is nu een deurstopbeleid dat betekent dat gasten na 1 uur ’s nachts niet meer naar binnen mogen.

Eerder dit jaar zijn er afzonderlijke gesprekken geweest met horecaondernemers, verenigingen en inwoners. Nu is ervoor gekozen om iedereen bij de discussie te betrekken. Op basis van alle inbreng worden conclusies getrokken als bouwstenen voor het nieuwe horecabeleid.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.