Houten woning Zuidoostbeemster verwoest door felle brand, NL-alert vanwege rook richting Purmerend [video]

© Foto’s: DNP.NU

1 / 6
Internetredactie
ZUIDOOSTBEEMSTER

In een woning aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster is dinsdagmiddag een felle uitslaande brand uitgebroken. Het pand moet als verloren worden beschouwd

De brand was uitslaand en er kwam veel rook vrij. De brandweer is de komende uren nog aan het nablussen.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De bewoners van het pand waren thuis toen de brand uitbrak, maar wisten zichzelf tijdig in veiligheid te brengen, laat de veiligheidsregio weten. Een huisdier is echter vermist. Voor de bewoners is opvang geregeld.

De eerste melding van de brand kwam iets na 13.00 uur binnen. Kort daarna werd opgeschaald naar ’zeer grote brand’. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen aanwezig en had het vuur rond 16.00 onder controle.

Later is ook een NL-alert uitgestuurd in de omgeving in verband met de rook die richting Purmerend trok. Handhavers zijn de nabijgelegen wijk ingetrokken om bewoners hier op te wijzen. De Oostdijk is tussen de kruising Volgerweg/Oostdijk en de kruising Kwadijkerweg/Oostdijk afgesloten voor het verkeer. Inmiddels is de rookwaarschuwing ingetrokken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.